Zijn er golven?

NEDERLANDSE SURFVOORSPELLINGEN:
GAAN ALS ZE ER STAAN

Het voorspellen van golven in onze relatief ‘kleine’ Noordzee is niet heel eenvoudig. Met Groot-Brittannië voor de deur en een vrij wisselend weertype is het voor de Nederlandse surfer altijd maar afwachten wat het wordt. Toch kunnen we gelukkig wel zeggen dat er altijd heel wat dagen per jaar uitstekend te surfen zijn! Soms doen de golven zelfs niet onder voor een goede dag in Frankrijk.

De surfcondities verschillen vaak met het uur, afhangend van het getij en de wind. Er steekt wellicht een windje op wat al snel golven genereert of soms arriveert er een swell uit het verre Noorden van de Noordzee. Gelukkig zijn er een aantal websites die je een handje helpen en het nodige rekenwerk voor je doen, zoals bijvoorbeeld MagicSeaweed.

Vergis je vooral niet, een halve meter surf lijkt soms niet veel maar dit kan alsnog zeker de moeite waard zijn! Er is niet voor niets het gezegde; ‘When in doubt, paddle out!’

Wanneer worden er surflessen gegeven?
Voor de beginners/kids surflessen is er bijna altijd wel een golfje te vinden. Mochten er nou écht geen golven zijn, dan kijken we in overleg met jou of we les verzetten of over gaan op een alternatief programma.

Hoe blijf ik op de hoogte van de surfcondities?
Op onze FACEBOOK houden we je op de hoogte van de dagelijkse condities en voorspellingen. Zelf kun je de websites MagicSeaweed en Windguru checken. Ook kun je eens een kijkje nemen op surfweer.nl voor een uitgebreid surfweerbericht voor Nederland. Sta je op het punt om de deur uit te stappen naar de surfschool, maar twijfel je? Dan kun je altijd even naar ons bellen voor een actuele update.

WEEKVOORSPELLING
MAGICSEAWEED

Vaak is een halve meter al genoeg voor een te gekke sessie!