Heb je ook zo een zin in het nieuwe strand seizoen? Wij wel! En om de lente schoon te beginnen organiseren we dit jaar weer in samenwerking met Rapa Nui en de Surfriders Foundation de grote strandschoonmaak. Iedereen die ons vorig jaar heeft geholpen weet hoe leuk het is om ons te komen helpen. Vorig jaar hadden we dan ook de grootste schoonmaak van Nederland en dit jaar gaan we die zeker proberen te overtreffen. Hoe meer mensen bewust worden van het belang van onze zeeën en oceanen hoe beter!

Op zaterdag 26 maart vanaf 1 uur is iedereen welkom bij Surfschool Zandvoort en strandtent Rapa Nuim ons gezellig te komen helpen en de handen uit de mouwen te steken om het Bloemendaalse en Zandvoortse strand helemaal schoon te krijgen. Kijk voor de route hier:

Op de website www.surfridercleanups.org kun je meer informatie vinden over de locaties en kun je je aanmelden voor onze en andere beachcleanups. Kijk dan voorb] meer achtergronden op www.surfriderfoundation.nl

Is dit allemaal nodig dan? Onze stranden zien er al zo schoon uit. Denken veel mensen. Hieronder wat meer informatie over de staat van onze oceanen:

– Wist je dat grote delen van de oceanen meer plastic bevatten dan plankton?
– Wist je dat jaarlijks zeevogels, zeezoogdieren en vissen plactic aanzien voor voedsel?
– Wist je dat er een eiland van plastic drijft in de grote oceaan ter grote van de staat texas?
– Wist je dat 1 filter van een sigaret 8 liter water vervuilt?