DUURZAAMHEID BIJ SURFANA ZANDVOORT

In ons streven zo duurzaam mogelijk te ondernemen zijn we terecht gekomen bij Green Key. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdssector en keurt op alle facetten van het ondernemen. Zo kijken ze naar stroom, personeel en afvalstromen. Maar ook naar bijvoorbeeld de voeding op ons surfcamp en de materialen die we gebruiken voor de aankleding en bouw van onze Surfschool en Surfcamp.

 

Surfana Zandvoort heeft het hoogst haalbare label: het gold label

Dit betekent dat we op alle facetten van het bedrijf nadenken over duurzaamheid en daar gepaste oplossingen bij zoeken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

RECYCLING

Bij Surfana bouwen we alles zoveel mogelijk met duurzame sterke materialen. We werken bijvoorbeeld veel met (sloop)hout. Onze surfboards en wetsuits proberen we zo goed mogelijk te recyclen. Zo gaan de wetsuits en boards die voor ons afgeschreven zijn aan het einde van het seizoen, maar nog wel bruikbaar zijn naar Surfers for Surfers. Een stichting die surfscholen opzet met lokale bevolking van minderbedeelde landen om te zorgen dat mensen daar zelf een betere toekomst op kunnen bouwen.
Materiaal dat total loss is, wordt gedoneerd aan ondernemers zoals Jabali, en Lefties die hier weer nieuwe toffe dingen van maken. Natuurlijk zou het nog beter zijn als de wetsuits en boards niet meer van die milieu onvriendelijke materialen gemaakt worden. We houden dit nauwlettend in de gaten en proberen zo veel mogelijk dingen uit. 

BEACH CLEANUP

Ieder jaar organiseren we een grote Beach Clean Up. We houden van de zee en het strand en willen er graag voor zorgen dat ze in hun mooie gezonde staat blijven. We organiseren dus een keer in het jaar een evenement en daarnaast gaan we ook met onze kidscamps en tienercamps het strand op en de duinen in om daar in spelvorm op te ruimen. Zo leert ook de jeugd spelenderwijs over de impact van afval op het strand.
We hebben op het strand ook een toffe totempaal staan met allemaal schatten die we op het strand gevonden hebben met daarbij de verteringsduur van de meest voorkomende items.
We organiseren de Beach Clean Up samen met Dopper en By The Ocean We Unite. Beide organisaties zetten zich in voor een schonere Zee. Ook is Juttersgeluk aanwezig. Een organisatie die allemaal mooie nieuwe dingen van strandafval maakt.
Daarnaast proberen we ook zo veel mogelijk mensen het ‘Pick up 3’ principe aan te leren. Waarbij je iedere keer dat je van het strand naar een prullenbak of naar huis gaat, drie items meeneemt die niet op het strand horen.

HET SURF PROJECT

Het Surf Project geeft les aan kinderen met een verstandelijke beperking. Hierdoor krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en hebben ze ontzettend veel plezier. Het Surf Project is in 2014 gestart in samenwerking met Surfana Zandvoort en is ondertussen uitgegroeid tot een waar succes. Op dit moment geven ze op drie locaties surfles. Surfana en het Surf Project hebben een bijzondere band en werken samen om een veilige en onvergetelijke ervaring voor de kids neer te zetten. Je ziet kinderen jaar na jaar terug komen en iedere les weer groeien. Het is heel speciaal om ook surflessen voor deze groep te mogen faciliteren en we hopen dat we dit nog heel lang kunnen blijven doen. Voor meer informatie klik hier!

surfanasurfzomerkamp-2

EN NOG VEEL MEER

Naast deze onderdelen doen we nog veel meer aan duurzaam ondernemen, tot in de kleinste details. Zo is ons menu op het surfcamp grotendeels vegetarisch en houden we overal rekening met de impact op het milieu. Als je hier nog meer over wilt weten, mag je ons natuurlijk altijd je vragen sturen.