DUURZAAMHEID BIJ SURFANA ZANDVOORT

In ons streven zo duurzaam mogelijk te ondernemen zijn we terecht gekomen bij Green Key. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdssector. Bij de keuring wordt gekeken naar verbruik, afvalverwerking, materialen en het eten en drinken op ons surfcamp.

 

Surfana Zandvoort heeft het hoogst haalbare label: het gold label

Dit betekent dat we op alle facetten van het bedrijf nadenken over duurzaamheid en daar gepaste oplossingen bij zoeken. Omdat we hier onszelf aan willen houden, hebben wij de MVO-verklaring ondertekend. Hieronder kun je lezen over onze inspanningen.

RECYCLING

Bij Surfana bouwen we zoveel mogelijk met duurzame sterke materialen. We streven ernaar alles te hergebruiken. Zo zijn de afgeschreven wetsuits van seizoen 2018 voor 100%  gerecycled! Het neopreen is gedoneerd aan de creatieve ondernemers Ressies Redesign en Barbara-ID, kijk op de websites naar de toffe producten die zij hiervan maken! 

Kapotte softtops worden gebruikt als decoratie materiaal tijdens Surfana Festival, of kunnen worden gebruikt om nieuwe boards mee te maken. Zoals de jongens van de Shaping Bays en Jabali Surfboards.

Natuurlijk zou het nog beter zijn als wetsuits en boards van milieu-vriendelijke materialen gemaakt worden. We houden de markt hiervoor in de gaten en proberen zoveel mogelijk uit. 

Heb je zelf surf materiaal dat je weg wilt doen maar nog wel bruikbaar is? Kijk dan op de webiste van Surfers for Surfers. Een stichting die surfscholen opzet in minder bedeelde landen met behulp van lokale bevolking.

BEACH CLEANUP

Ieder jaar organiseren we een grote Beach Clean Up. We houden van de zee en het strand en willen er graag voor zorgen dat ze in hun mooie gezonde staat blijven. We organiseren dus een keer in het jaar een evenement en daarnaast gaan we ook met onze kidscamps en tienercamps het strand op en de duinen in om daar in spelvorm op te ruimen. Zo leert ook de jeugd spelenderwijs over de impact van afval op het strand.
We hebben op het strand ook een toffe totempaal staan met allemaal schatten die we op het strand gevonden hebben met daarbij de verteringsduur van de meest voorkomende items.
We organiseren de Beach Clean Up samen met Dopper en By The Ocean We Unite. Beide organisaties zetten zich in voor een schonere Zee. Ook is Juttersgeluk aanwezig. Een organisatie die allemaal mooie nieuwe dingen van strandafval maakt.
Daarnaast proberen we ook zo veel mogelijk mensen het ‘Pick up 3’ principe aan te leren. Waarbij je iedere keer dat je van het strand naar een prullenbak of naar huis gaat, drie items meeneemt die niet op het strand horen.

HET SURF PROJECT

Het Surf Project maakt het mogelijk om surfles te geven aan kinderen met ADHD, syndroom van Down en autisme. Hierdoor krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en hebben ze ontzettend veel plezier. Het Surf Project is in 2014 gestart in samenwerking met Surfana Zandvoort en is ondertussen uitgegroeid tot een groot succes. Op dit moment geven ze op drie locaties surfles. Surfana en het Surf Project hebben een bijzondere band en werken samen om een veilige en onvergetelijke ervaring voor de kids neer te zetten. Je ziet kinderen jaar na jaar terug komen en iedere les weer groeien. Het is heel speciaal om ook surflessen voor deze groep te mogen faciliteren en we hopen dat we dit nog heel lang kunnen blijven doen. Voor meer informatie klik hier!

surfanasurfzomerkamp-2

EN NOG VEEL MEER

Naast deze onderdelen doen we nog veel meer aan duurzaam ondernemen, tot in de kleinste details. Zo is ons menu op het surfcamp grotendeels vegetarisch en houden we overal rekening met de impact op het milieu. Als je hier nog meer over wilt weten, mag je ons natuurlijk altijd je vragen sturen.