Het surf project

Het Surf Project

‘Mijn zoon is tijdens het Surf Project in een paar weken meters gegroeid’.

Het Surf Project is een nieuw initiatief van BoardShortz en Surfschool Zandvoort. Kinderen met een beperking (autisme, syndroom van Down, ADHD) maken tijdens een 3 weekse aangepaste surfcursus bij Surfschool Zandvoort kennis met golfsurfen.

Door het Surf Project krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.

Groeiende kinderen en trotse ouders

Donderdag 15 mei was de aftrap. Het was meteen een succes! De leraren waren top, de vrijwilligers meer dan enthousiast en bovenal de kids vonden het geweldig! Al de kids konden golven pakken, surfen, lol maken en gezellig kletsen met de surfleraren. Wat een fijne sfeer hing er tijdens de lessen en de weergoden draagde ook hun steentje bij: elke keer mooi weer en leuke golven!

De kinderen groeiden per week en veel van hen stonden al tijdens de eerste les op het board. Geweldig om te zien. De ouders juichend aan de kant. Sommigen met tranen in hun ogen omdat hun kind al in tijden niet zo blij was geweest. Het was magisch..

Zo was ook de finaledag. We hadden mooie medailles en surfdiploma’s geregeld en er was nog een verrassing voor de deelnemers. Nederlands beste surfer, Yannick de jager, kwam tips geven in het water en de diploma’s uitreiken! Iedereen vond het geweldig maar ook jammer dat het project al was afgelopen.

Vervolg Surf Project

Surfschool Zandvoort en BoardShortz zijn in overleg over de toekomst, maar dat het Surf Project een vervolg krijgt is een feit! Het liefst willen we natuurlijk zoveel mogelijk kids elke week surfles kunnen aanbieden. We zijn aan het kijken hoe we dit kunnen gaan uitvoeren.

Wil je een kind opgeven, zelf meehelpen, heb je nog leuke ideeen of wil je het Surf project sponsoren? Neem dan contact met ons op via de onderstaande links

www.facebook.com/SurfProjectNL
www.boardshortz.nl/surf-project                                                                            http://www.facebook.com/SurfProjectNL

In de media

De pers (Hart v NL, Rtv NH, Haarlems Dagblad, Soulonline, Salt) heeft ruim aandacht besteed aan het project. Wat te gekke reportages heeft opgeleverd. Bekijk hieronder het onwijs leuke filmpje van Hart van Nederland.