Surfen in Zuid-afrika

Hoi, mijn naam is Mirjana.

Van 11 oktober tot 4 december zal ik vrijwilligerswerk gaan doen in Durban Zuid-Afrika bij het project Umthombo. Dit is een project dat vecht en zorgt voor straatkinderen.

Nadat de kinderen uit de townships worden gepraat, dit is altijd op vrijwillige basis van de kinderen, probeert Umthombo ze de mooie kanten van het leven te laten zien. Vaak hebben deze kinderen geen enkel toekomstperspectief omdat ze geen opleiding hebben, en weinig kansen krijgen om aan het werk te gaan.

Umthombo probeert op andere wijze de kinderen te laten zien dat ze wel degelijk kwaliteiten hebben, en een toekomst op kunnen bouwen. Één van de activiteiten die Umthombo met de kinderen onderneemt is surfen, vandaar de link met de surfschool in Zandvoort.

In Zuid-Afrika is surfen, net als voetbal, een mogelijkheid om uit het straatleven te stappen. Er zit toekomst in voor deze kinderen. Zo doen er inmiddels een aantal straatjongens mee aan grote surfwedstrijden. De NOS heeft tijdens het WK aandacht geschonken aan Umthombo.

In dit filmpje is te zien hoe de jongens, vol trots, naar het strand lopen om te surfen.

http://nos.nl/wk2010/video/167961-straatkinderen-hebben-baat-bij-wk.html?wmv=1

Ik hoop dat ik tijdens mijn verblijf in Zuid-Afrika foto’s zal kunnen maken van de surfende kinderen. Ik ben erg benieuwd, misschien kunnen ze mij nog aan het surfen krijgen.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk ben ik te volgen op: http://mirjanapetrovic.be-more.nl

Mocht je een bijdrage willen doen aan het project kan dat op:

12.17.74.228 t.n.v. Be More te Nijmegen onder vermelding van Mirjana Petrovic.

Ik houd jullie op de hoogte! Straatkinderen die een kans krijgen om d.m.v. surfen hun toekomst te bepalen.