Vraag maar raak!

Over de surflessen

 • Hoe groot zijn de groepen van de surflessen?

  We streven naar groepjes van maximaal 6 personen.
 • Kan ik met mijn kind in een groepje?

  Dat kan alleen in een privé les. Wij delen de groepjes in op niveau en leeftijd, en geven daarbij anders les aan kinderen en volwassenen. Je kan wel om dezelfde tijd boeken.
 • Wat als er geen golven zijn?

  We beslissen een dag van te voren of de surfles door kan gaan. Zijn er te weinig, of juist teveel golven (of storm / onweer), dan word je hiervan op de hoogte gesteld en kun je zelf je surfles verplaatsen.
 • Betaal je vooraf voor je surfles?

  De les kan je zowel vooraf via internet betalen als voor de les bij het huisje. We hebben ook een pin apparaat.
 • Hebben jullie kleedkamers en een douche?

  Ja, we hebben voor zowel dames als heren een aparte kleedkamer, beide voorzien van een douche om je even af te spoelen na je les. Je kan in onze douches geen zeep of shampoo gebruiken om dat onze afvoer direct weer op zee uit komt. We hebben een zonneboiler, dus het douchewater is bijna altijd warm.
 • Zijn er kluisjes aanwezig?

  Nee, neem dus zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar het strand. Kleine voorwerpen als je telefoon, sleutels en portemonnee kun je afgeven bij de receptie waar we deze voor je bewaren in genummerde bakjes.
 • Wat moet ik meenemen?

  Allereerst, vergeet niet om jezelf goed in te smeren! De zon op het water is zelfs op een bewolkte dag vaak feller dan je denkt. Verder neem je zwemkleding mee voor onder het wetsuit en een handdoek. Wij zorgen voor de rest! Wil je na afloop warm douchen, vergeet dat niet een losse euro voor de boiler.
 • Wat is de minimale leeftijd om mee te surfen?

  Wij geven surfles voor kinderen vanaf  7 jaar.
 • Moet je echt je zwemdiploma's hebben of 50 meter kunnen zwemmen?

  Ja, dit is voor je eigen veiligheid.
 • Delen jullie de groepjes in naar leeftijd en niveau?

  Jazeker! Geef bij je reservering aan dat je al eens eerder hebt gesurft en dan delen we je in op de juiste surfles met mensen van ongeveer hetzelfde niveau.

  Ooit tijdens vakantie eens op een surfboard gestaan, maar is het echt alweer een tijdje geleden? Dan is het helemaal niet gek om gewoon weer even te beginnen met de basis in een les met mensen die voor het eerst gaan surfen.

  Daarnaast hebben we verschillende groepjes voor kinderen, tieners en volwassenen.

 • Hoe ver vooraf zal ik de surfles reserveren?

  Wil je zeker zijn dat er een plek voor je is in de surfles, boek dan zeker in het hoogseizoen 1 tot 2 weken vooruit. Als je last-minute een surfles (op dezelfde of de volgende dag) wilt, dan kun je altijd even bellen of langskomen op het strand.

Over de verhuur

 • Kan ik mijn eigen surfmateriaal bij jullie stallen?

  Helaas niet! Wij beschikken niet over extra ruimte voor opslag.
 • Tot hoelaat kan ik materiaal huren?

  Al ons materiaal dient weer ingeleverd te zijn vóór onze reguliere sluitingstijd. Als je een uurtje wil surfen kun je dus uiterlijk tot 1 uur voor sluitingstijd nog even het water in.
 • Hoe weet ik wanneer er goede surf is?

  Neem een kijkje op Windguru (Zandvoort) en Magicseaweed (Zandvoort). Op deze sites kun je de voorspellingen bekijken voor de wind, golven en het getij.

  De volgende stap is om te leren welke omstandigheden het beste zijn. Je leert dit het snelst door altijd deze voorspellingen te checken voordat je gaat surfen en vervolgens ervaren wat dit doet voor de golven. En natuurlijk zoveel mogelijk in het water liggen!

  Daarnaast houden we vanaf het strand dagelijks op de hoogte met een update van de golven op onze Facebook.

 • Kan ik een surfboard huren wanneer ik nog nooit gesurft heb?

  Nee, voor jouw eigen veiligheid laten wij je niet zonder de basis het water in gaan.
  Voor de verhuur heb je minimaal een surfles gehad of heb je op een andere manier ervaring voldoende ervaring in zee opgedaan. Dit is zodat je weet hoe je met het surfboard in de zee moet omgaan en wat de gevaren van de zee tijdens het surfen kunnen zijn.

Over de locatie en onze openingstijden

 • Bij de openingstijden staat 'open indien golven', hoe weet ik dan zeker of jullie open zijn?

  Soms kan het zijn dat we gesloten tijdens de reguliere openingstijden. Dit kan zijn doordat er te weinig golven zijn of als het stormt/onweert. Mocht dit gebeuren dan vermelden wij dit altijd op onze Facebook.
  Check altijd dus even de Facebook voor je naar het strand vertrekt!
 • Help! Ik ben iets vergeten, hebben jullie dit gevonden en wanneer kan ik het ophalen?

  Geen zorgen! Alle spullen die wij vinden doen we in de bakken voor gevonden voorwerpen. Deze staan in een kast naast het huisje (de receptie) van de surfschool. Je kunt dus ieder moment langskomen en je vergeten spullen ophalen. Doe dit zsm! Omdat we heel veel gevonden voorwerpen hebben, bewaren we deze 1 tot 4 weken (afhankelijk van de drukte), daarna worden ze opgehaald door het goede doel. Wij zoeken niet naar jouw spullen in deze bakken en sturen vergeten spullen ook niet na. Dit is dus je eigen verantwoordelijkheid.
 • Zit Surfana Zandvoort nu in Bloemendaal aan Zee of in Zandvoort?

  Officieel bevinden wij ons in Zandvoort. Maar dan wel precies aan de grens van Bloemendaal aan Zee, vandaar dus dat je richting Bloemendaal aan Zee moet komen rijden, fietsen of lopen.
 • Kan ik bij jullie na het surfen nog wat eten of drinken?

  Jazeker! We zitten op het terrein van strandtent Rapa Nui, daar kan je na het surfen op het terras of binnen wat eten en drinken. Eigen consumpties zijn op het terras niet toegestaan, maar die kan je natuurlijk wel op het strand voor de surfschool nuttigen.
 • Mag mijn hond mee naar jullie surfschool?

  Op het terras van Rapa Nui zijn honden toegestaan indien zij zijn aangelijnd. Let er alleen wel op dat honden officieel van 15 april tot 1 oktober niet toegestaan zijn op het strand van Bloemendaal en Zandvoort. Dit geld alleen tussen 09:00 en 19:00. Zolang je op het terras van Rapa Nui bent is het dus sowieso geen probleem.
 • Kan ik met een rolstoel bij jullie het terras en het strand op?

  Via de strandafgang kun je het terras van Rapa Nui op, het restaurant is ook toegankelijk, vraag eventueel hulp aan het personeel. De toiletunits buiten (per 2017) zijn rolstoelvriendelijk.

  Er is een strandrolstoel te leen bij de Reddingsbrigade van Bloemenaal, of bij een van de strandtenten in Zandvoort. De dichtsbijzijnde is bij Beachclub No. 5. Bekijk voor meer informatie de website van VVV Zandvoort.

Over groepsuitjes

 • Wat doen jullie met 'slecht' weer?

  Als het regent, dan kunnen de wateractiviteiten gewoon doorgaan. Het kan zijn dat we een alternatieve activiteit inzetten, deze bespreken we met je bij de reservering. Het komt niet vaak voor, maar mocht het onweren of heel hard stormen (windkracht 8 of meer), dan cancellen we de activiteiten in verband met de veiligheid.
 • Iemand die meedoet aan het uitje is zwanger, kan zij meedoen met de activiteiten?

  Het surfen en aantrekken van een wetsuit zal op een gegeven moment niet meer lukken. Verder kan zij dit kan zij zelf het beste bepalen en hangt het af van jullie programma. Met als enige advies; neem geen onnodige risico’s, doe wat goed voelt en raadpleeg eventueel van te voren een verloskundige of arts.
 • Wij willen naast de surf en strand activiteiten nog een quiz/ striptease/ karaoke doen, kan dit bij jullie op het terras?

  Nee, daarvoor ben je bij ons niet aan het juiste adres. Uiteraard is het strand vrij voor iedereen, dus daar kunnen jullie natuurlijk je eigen gang gaan.
 • Wij hebben zelf taart, hapjes en drinken. Kunnen we dit op het terras nuttigen?

  Zelf meegenomen consumpties zijn helaas niet toegestaan op het terras. Een picknick op het strand behoort natuurlijk wel tot de opties!

Over het kidscamp

 • Kan ik een plekje voor het kidscamp reserveren en later betalen?

  Pas op het moment dat er is betaald, is je boeking definitief. Als er 4 weken voordat het kidscamp begint nog geen betaling is ontvangen, dan komt je reservering te vervallen.
 • Mijn kind wilt graag met een vriendje of vriendinnetje in het groepje, kan ik dit aangeven?

  Dit is geen probleem en kan je bij aanvang van het kidscamp op locatie aangeven. Er zijn 3 weken (de eerste en de laatste 2) waarin we 2 grote groepen maken. Daarnaast zijn er alleen tijdens de surfles kleinere groepjes, de activiteiten worden met de hele groep gedaan.
 • Mijn kind heeft al vaker het kidscamp gedaan, komt hij/zij met de surfles dan wel in een groepje voor gevorderden

  We proberen de groepjes altijd zoveel mogelijk naar niveau en leeftijd in te delen. Geef je ervaring bij aanvang op het strand nog even door en dan zorgen we dat het goed komt!

NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?
STUUR ONS DAN GERUST EVEN EEN BERICHTJE OP FACEBOOK!