Werknemer van de week: Jelle

MEET ONZE SURFANI: JELLE!

Geen Surfana zonder onze Surfana family. Wij zijn iedereen onwijs dankbaar die samen met ons de liefde voor het surfen doorgeeft en samen te kiezen voor de levenstijl die we leven. Samen inspireren, creëren en delen.

De werknemer van deze week is: Jelle! Deze week heb je ons uit de brand geholpen met het overnemen van lesjes, altijd vol energie en enthousiasme! Verder zijn wij mega trots op hoe hard je bikkelt voor je studie en ook nog is de tijd vindt om je vrije uurtjes te besteden bij ons met het geven van surflessen. Je bent te gek!

Waarom werk je bij Surfana?

Ik werk bij surfana omdat ik het tof vind om mensen iets te leren waar ze vrolijk van worden! Vaak zie ik namelijk dat mensen helemaal opleven wanneer ze voor het eerst de golven trotseren met een surfboard. Dat geeft mij een heel goed gevoel en is wel een groot deel van mijn motivatie!

Wat is je droom?

Ik kan mijzelf ontzettend opwinden wanneer mensen polariserende uitspraken doen en elkaar het leven zuur willen maken.. Mijn droom is daarom dat mensen in Nederland maar ook in de rest van de wereld elkaar meer leren accepteren! Hoe mooi zou het zijn als iedereen kan zijn zoals hij/zij wil en dat wordt geaccepteerd door anderen?!

Wat is je lievelingsboard?

Mijn lievelingsboard is toch nog steeds steeds mijn shortboardje. Het is een 6,6 appletree die ik tweedehands heb gekocht van Carine (een andere instructeur). Ik heb daar echt op leren shortboarden. Met dat boardje heb ik een aantal golven gepakt die ik soms nog herbeleef! Helaas is het board wel aan vervanging toe.. Ik ben van plan om een 6,2 Takayama Scorpion aan te gaan schaffen!

Wat is je favoriete surfbestemming?

Mijn lievelings surfbestemming is Raglan! Dat is een klein plaatsje in Nieuw-Zeeland waar de beste lefthand pointbreak in de wereld te vinden is! Ik sta rechtsvoor dus een linkse pointbreak is voor mij super chill! Het hostel op loopafstand van de 3 spots en de mensen daar maakten dat ik het daar heel erg maar mijn zin heb gehad!

Met wie lig je graag in het water en waarom?

Eigenlijk lig ik graag alleen in het water.. Het is heel rustgevend om in je eentje alleen maar op die ene golf te moeten wachten waar je je ding op kan doen! Naast het surfen in m’n eentje vind ik het surfen met de rest van de Surfana family altijd heel chill! Dat zijn vaak de sessies waar het niet draait om de perfecte golf.. het zijn de sessies die draaien om het lachen, gieren en brullen!

Wat is jouw ultieme zomergevoel?

Mijn ultieme zomergevoel is om na een surfles of een surfje opgehaald te worden door mijn vriendin en de hond (Pluum de mopshond) en de beide dames terug naar huis te vervoeren als ‘prins op het stalen ros’! Wat het afmaakt is om samen met mijn vriendin een cheeseburger te eten op het terras van de hamburgertent bij ons om de hoek!

Wat zou je graag aan iedereen willen meegeven?

Daarbij kom ik terug op het tweede puntje.. ik zou mensen willen meegeven dat de wereld een mooier plekje wordt in het hele universum wanneer we elkaar accepteren zoals we zijn. Rotterdammer of Amsterdammer, blank of gekleurd, gelovig of ongelovig.. we zijn allemaal mensen! Verder is het belangrijk om te zeggen dat surfen natuurlijk de vetste sport is in de wereld is en dat wie het nog niet heeft geprobeerd dat heeuul snel moet gaan doen!!