Werknemer van de week: Mark Schutte

MEET ONZE SURFANI: MARK SCHUTTE!

Geen Surfana zonder onze Surfana family. Wij zijn iedereen onwijs dankbaar die samen met ons de liefde voor het surfen doorgeeft en samen te kiezen voor de levenstijl die we leven. Samen inspireren, creëren en delen.

De werknemer van deze week is: Mark Schutte! Omdat je afgelopen week verkleed was als Jack Sparrow, je alle kids hebt opgevangen met onwijs leuke spellen en je altijd super enthousiast bent.

Waarom werk je bij Surfana?

Ik ben bij Surfana komen werken, omdat ik iets anders wilde dan gymles geven. Het schoolse systeem maakt kinderen gestrest. Ik ben geen scheidsrechter die kaarten uitdeelt, maar een leraar die bezig wil zijn met het plezier van sport en mensen wat wil leren. In de afgelopen jaren heb ik heel wat sportlessen gegeven, maar surfen doet iets met mensen. Ze kom het water uit als de hulk die voor de rest van zijn leven niks ander meer wil. Naar mijn mening heb je dan je taak als leraar volbracht.

Voor de rest vind ik het beren gezellig bij Surfana. De ene collega is nog leuker dan de ander. Chillen op het camp, lekker op vakantie in eigen land. Goed bezig Kris! 😉

Wat is je droom?

Mijn ultieme droom is het opzetten en onderhouden van een onderneming gericht op vitaliteit, met fitness als middel. Mensen coachen in het managen van stress, doelgericht toewerken naar een gezond gewicht en afhankelijk van de hulpvraag opzoek gaan naar wat de cliënt wil in het leven. Daar heb ik geen eigen gym voor nodig, maar stiekem hoop ik toch mijn eigen gym te openen op de boulevard van welk strand dan ook en tussen neus en lippen door wat surfboards te verhuren. Jullie zijn over 10 jaar welkom!

Wat is je lievelingsboard?

Tot nu toe een longboard. Lekker lang, lekker breed. Het maakt niet uit hoe scheef je ligt, je pakt de golf toch wel. Maar in oktober ga ik 8 maanden reizen. Aan het eind van de rit kan ik shortboarden. U bent gewaarschuwd!

Wat is je favoriete surfbestemming?

Tot nu toe is mijn favoriete surfbestemming Batu Karas. Batu Karas ligt in het zuidwesten van Java. Een dikke aanrader, ook Valery kan je er alles over vertellen. Het draait daar alleen maar om surfen, eten en slapen. Voor de rest is er geen fuck te doen, hoe chill is dat! Ik heb hier geleerd down the line te surfen. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug.

Met wie lig je graag in het water en waarom?

Het liefst met mijzelf. Het heeft iets therapeutisch.

Wat is jouw ultieme zomergevoel?

Wandelen door de oude binnenstad van Haarlem op een zwoele zomeravond. Mensen kijken vanaf de stoeptrede met avondlicht schijnened over de grote markt. Als je dit nog nooit gedaan hebt, gelijk doen, het heeft iets magisch. Vergeet dan niet aan het eind van de avond Italiaans ijs te halen bij ijssalon Garone. Dan is je avond pas echt compleet.  

Wat zou je graag aan iedereen willen meegeven?

Pluk de dag op elk moment, neem het hef in handen omdat je jezelf kent. Weliswaar gejat uit een rap van Typhoon, maar de beste man is gewoon een eindbaas, dus vandaar!